Fasadbyte FÖRE

Ja alltså, titeln säger det mesta.
Undrar hur länge det har sett ut såhär... ^
 
 
Vi ska byta fasad på både uthuset (ovan) och stallet (nedan). Hittills har vi börjat på uthuset, som vi hoppas bli klara med denna "säsong", innan det blir alltför höstigt och ruskigt alltså. Stallet får vänta till nästa år.
Men alltså... det är helt sanslöst hur optimistisk man kan vara när det gäller renoveringar och byggen. I början av sommaren trodde vi naivt att vi skulle hinna med att byta både uthusets och stallets fasad denna sommar. Därav trodde vi än mer naivt att vi på två veckor, medan vi hade en kompis här som hjälpte till, skulle bli helt klara med uthusets fasadbyte. Nu, med en del av facit i hand, är det enda vi undrar "Hur tänkte vi då?". I mitten av juni började vi riva ner brädor på första kortsidan och nu, i slutet av augusti, är vi i princip klara med den gaveln och har börjat riva på långsidan. Inte för att vi är lata och ineffektiva, utan för att det är SÅ MYCKET som kommer emellan. Hade vi kunnat ägna hela våra liv åt fasadbyte i två månader är jag säker på att i alla fall uthuset hade hunnit bli klart, men så funkar ju inte livet. Så är det när alla projekt står högst på listan, när 73 384 andra projekt helst skulle varit klara igår. Men vad göra? Det är bara att bita ihop och jobba vidare!
KAAAOOOS ^
Det finns ett dilemma. Framsidan av uthuset är redan bytt av förra ägaren till gården. Denna är målad med någon "plastfärg" och vi ska självklart måla med faluröd-färg. Att måla med faluröd-färg ovanpå denna färg är omöjligt, men att ha en glansig konstlad röd färg på framsidan och falurött på resten kommer att plåga mitt estetiska sinne ända in i graven. Så - vad göra??? 
 
Jag kände mig tvungen att för en gångs skull lägga ut en bild på mig själv, så att det syns att jag inte enbart står bakom kameran och iakttar arbetet. (Vet inte om klättring på ställning räknas som arbete, dock.)
 
Men vad tycker ni, behöver fasaderna bytas? (Den som inte förstod sarkasmen hänvisas till bild nummer 3.)
 
Ha det bra i sensommarvärmen!